Εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας ζητούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

38--3-thumb-mediumΕΟΠΥΥΑθήνα
Εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητούν οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την χρηματοδότηση της επιτροπής της Task Force που επεξεργάζεται το σχέδιο αναμόρφωσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της, αναρωτιέται γιατί ενώ το πόρισμα της επιτροπής με επικεφαλής τον Κυριάκο Σουλιώτη συντάχθηκε δωρεάν, το πόρισμα της Task Force καθώς και οι δράσεις της φέρεται να στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να έχει στοιχίσει η μελέτη και υλοποίηση της μεταρρύθμισης του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που μέσω ΕΣΠΑ, διοχεύτονται στο πρόγραμμα «Υγεία εν δράση» και την επιτροπή της Task Force.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας φέρεται να χρηματοδοτεί ήδη με 4,5 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, δράσεις που περιγράφονται στο πόρισμα της Task Force, ενώ η διαβούλευση για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι σε εξέλιξη. Εύλογα λοιπόν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναρωτούνται αν ο διάλογος είναι προσχηματικός και υποκριτικός. 

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι, πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας χρηματοδοτείται ήδη με 14.900 ευρώ, με απευθείας ανάθεση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα αξίας 10 εκατ. ευρώ με παραπλήσιο αντικείμενο για το σύνολο των υγειονομονικών περιφερειών της χώρας. 

Οι γιατροί καλούν λοιπόν τον υπουργό Υγείας να εξηγήσει στους εμπλεκόμενους φορείς ποιο είναι το νόημα της διαβούλευσης του πορίσματος της Task Force.

health.in.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου