Ενότητα και αξιοπρέπεια των ενώσεων των γιατρών, ζητά ο ΠΙΣ


Συστράτευση κάτω από τη σημαία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ζητά ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, από τους γιατρούς ανεξαρτήτως εκτιμήσεων και λαθών ή παραλείψεων που έχουν γίνει κατά το παρελθόν.

Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η οποία καλύπτει τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Ο κ. Μ. Βλασταράκος ανέφερε ότι «μέσα από τη σφυρηλάτηση πλατειάς ενότητας οι γιατροί πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην εκάστοτε εξουσία, ότι ο ιατρικός κόσμος δεν πρέπει να υποτιμάται, να χρησιμοποιείται με σκοπιμότητες, αλλά, αντιθέτως, να υπολογίζεται και να αξιοποιείται, διότι αυτό απαιτεί το συμφέρον της κοινωνίας. Η περίθαλψη του αρρώστου πρέπει να αποτελεί για όλους μας οδηγό, να σηματοδοτεί το συνεχές ενδιαφέρον μας, αλλά και την αξιοπρεπή στάση που πρέπει να διέπει το ιατρικό σώμα».

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου έχει οριστεί ραντεβού με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καταλήξει ο ΠΙΣ και η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης στην τελική διαπραγμάτευση για τους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς.

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου