ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ 
 
Είναι σε όλους κατανοητό , οτι η τραγική οικονομική κατασταση της χώρας επιβάλλει όρους και όρια , τα οποία έπρεπε να υπαρχουν . Σε κάθε περίπτωση τα όρια γίνονται αποδεκτά , όταν οι όροι είναι δίκαιοι ! 
 
Πρέπει να υπάρχει πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις κι αυτό δεν επιβάλλεται μονον για οικονομικούς λόγους , αλλά και για επιστημονικούς. 
 
Ο κλινικός ιατρός επιλέγει τις εξετάσεις με γνώμονα τη διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας του ασθενούς του και μόνον. Αυτό οριοθετείται πολύ απλά , με σεβασμό στο ιατρικό έργο . με ασφάλεια για την εξάσκησή του , αλλά και για τη ζωή του ασθενούς με την εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων . Κάθε τι διαφορετικό ενέχει κινδύνους ….

Αλήθεια αναρωτηθήκατε τι θα πει ο γιατρός στον ασθενή του , οταν συμπληρώσει το περιβόητο πλαφόν του ? Ν αναζητήσει άλλον ιατρό που να μπορεί να τις γράψει ? Να πάει στον εργαστηριακό ιατρό και να του ζητήσει να φέρει το χαρτάκι του ΕΟΠΥΥ τον άλλο μήνα ? Να μπει στη διαδικασία του ρίσκου της σκέψης να μην αναφέρει τίποτα για εξετάσεις ? 
 
Το πλαφόν που αναζητάτε πρέπει να αφορά μονον τον ασφαλισμένο , με γνώμονα τις αφαλιστικές του εισφορές , την ηλικία και την πάθησή του. Κι αφού μεταρρυθμίσατε τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υγείας , παραδειγματιστείτε απο το μοντέλο λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών . Ποικίλα προγράμματα ανάλογα με το πόσα χρήματα διαθέτεις κι αντίστοιχες παροχές με αυτά που πληρώνεις . Εξαίρεση φυσικά πρέπει να αποτελούν οι ανασφάλιστοι , όπου εκεί πρέπει να ανταποκρίνεται το κράτος με τις δομές του για προστασία και παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας . 
 
Αλλά βέβαια αυτό απαιτεί πολιτικό θάρρος !!! Χαμένη αρετή γι αυτή τη χώρα………
 
Για το Δ.Σ 
 
Η πρόεδρος Η γραμματέας
 
Ράνια Σουλτούκη Λίλια Χελιδώνη

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου