Εντός των ημερών το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης για τους ανασφάλιστους

Εντός των ημερών το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης για τους ανασφάλιστους

Εντός των ημερών θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ελεύθερης πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία για τους αναφάλιστους πολίτες, μετά και από τις σχετικές οδηγίες για την επίσπευση του προγράμματος που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τετάρτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης θα εκδίδεται από το υπουργείο Υγείας και αρχικά θα μπορούν να το προμηθεύονται 100.000 άτομα ετησίως. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες δυο εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014, έχοντας προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον αναπληρωτή υπουργό Μάριο Σαλμά και την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη, ο κ. Α. Σαμαράς άναψε το πράσινο φως για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης νοσηλευτών προκειμένου να ανοίξουν τα 163 κλειστά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με στόχο την επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς υπέγραψε σήμερα απόφαση συμφωνα με την οποία απλοποιούνται οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών στην Ελλάδα από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου