Εντολή Κουρουμπλή στο ΣΕΥΥΠ για εσπευσμένο έλεγχο σε 5 Οργανισμούς υγείας

Διαχειριστικός έλεγχος για την τελευταία τριετία στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον ΟΚΑΝΑ, στο ΕΚΕΠΥ και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ξεκινά εσπευσμένα. 
Την εντολή αυτή, έδωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο με τον οποίο συναντήθηκε.
 
Αναμένουμε σίγουρα με ενδιαφέρον τα πορίσματα από τον έλεγχο αυτό, καθώς οι εν λόγω Οργανισμοί, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα της διαφάνειας αποτελεί, μαζί με τη στήριξη των αναξιοπαθούντων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την «καρδιά» του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος πριν μερικές εβδομάδες:
 
«Το πάρτι τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή! Και γι’ αυτό είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το μήνυμά μας και ακούστε το καλά: Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού».
 
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου