Εννιά νομοί χωρίς καρδιολόγο- Capital.gr

Όλο και περισσότεροι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ φαίνεται να γυρνούν την πλάτη τους στον Οργανισμό, με την περιφέρεια να έχει ήδη «στεγνώσει». Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι γιατροί, ασφαλισμένοι σε ολόκληρους νομούς της χώρας στερούνται ιατρικών υπηρεσιών, σε βασικές μάλιστα ειδικότητες.

Ενδεικτικά, σε εννιά νομούς της χώρας δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος του ΕΟΠΥΥ, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι, είτε να πηγαίνουν με ραντεβού στα πολυιατρεία του Οργανισμού, είτε να επισκέπτονται ιδιώτη γιατρό. Ο νομός Λασιθίου διαθέτει μόνο τρεις καρδιολόγους, ο νομός Χαλκιδικής μόλις έναν, ο νομός Λακωνίας δύο, οι νομοί Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας από έναν, ενώ σε Καστοριά και Καβάλα υπάρχουν δύο καρδιολόγοι.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες: χωρίς παθολόγο μένουν 5 νομοί, χωρίς παιδίατρο 21, ορθοπεδικό 15 νομοί, οφθαλμίατρο 28, χωρίς ΩΡΛ 29 και χωρίς δερματολόγο 35 από τους 51 συνολικά νομούς της χώρας. Για ειδικότητες όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η χειρουργική, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική ή η γαστρεντερολογία… ούτε λόγος. Αλλά και όπου έχουν απομείνει- έστω και λίγοι- συμβεβλημένοι γιατροί, τα ραντεβού εξανεμίζονται.

μέσω Εννιά νομοί χωρίς καρδιολόγο- Capital.gr.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου