Ενισχύονται τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας

imagesΘέμα χρόνου είναι η ενίσχυση με υποδομές και προσωπικό των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη.
Όπως τον διαβεβαίωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας Δημοσθένης Ανδριόπουλος, το νοσοκομείο Βέροιας θα στελεχωθεί με την πρόσληψη τριών επικουρικών γιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων. Πρόκειται για έναν χειρουργό, έναν γυναικολόγο και έναν επεμβατικό καρδιολόγο. «Περιμένουμε να γίνουν οι προσλήψεις των επικουρικών γιατρών καθώς υπάρχει και η δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας» επισημαίνει η Αναστασία Μπούρτζου διοικήτρια του νοσοκομείου της Βέροιας και συνεχίζει «Έχουμε αιτηθεί θέσεις γιατρών τόσο για το νοσοκομείο της Βέροιας όσο και για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Νάουσας .Ανάγκες πάντα υπάρχουν» τονίζει.
Σύμφωνα με την ίδια ,αναμένεται και η πρόσληψη επεμβατικού καρδιολόγου, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι πλέον θα είναι δυνατό να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ο στεφανιογράφος του νοσοκομείου. «Έως το τέλος Αυγούστου, ο στεφανιογράφος λειτουργούσε μια φορά την εβδομάδα καθώς μετακινούνταν γιατρός από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έκτοτε σταμάτησε και αυτό» υποστηρίζει.
Επιπλέον ,σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, για το νοσοκομείο Νάουσας προχώρησε η πρόσληψη ενός μονίμου γιατρού χειρουργικής ειδικότητας, ο οποίος θα μετατεθεί από το ΠΕΔΥ, ενώ αναμένεται στελέχωση με επικουρικούς γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, σε επόμενη φάση.
Σε ότι αφορά , το νοσοκομείο Νάουσας θα αποκτήσει νέο αξονικό τομογράφο, καθώς η προκήρυξη προμήθειάς του, μαζί με άλλους δυο επίσης για νοσοκομεία στην Κεντρική Μακεδονία, έχει ήδη αναρτηθεί στην «Διαύγεια». «Ο  είναι ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο στα χέρια των γιατρών για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει. Τόσο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως το τροχαίο που έγινε στην Εγνατία και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όσο και σε προγραμματισμένα ραντεβού. Αναμένουμε την προμήθειά του προκειμένου να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους ασθενείς» καταλήγει η διοικήτρια του νοσοκομείου της Βέροιας Αναστασία Μπούρτζου.
Φρόσω Βαρβάρα

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου