ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αρχική
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr
 
 
Ηράκλειο, 17/01/2014
 
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
 
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου του Ι.Σ.Η. με τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κο Γεωργιάδη σχετικά με την απόφαση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την οποία: «Τίθενται όρια συνταγογράφησης στη μηνιαία δαπάνη του συνόλου των συνταγών του εκάστοτε ιατρού η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% της αντίστοιχης μέσης μηνιαίας του δαπάνης για το έτος 2013», ο κος Πασπάτης έλαβε την εξής ενημέρωση:
 
Ο Υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι Τεχνοκρατικές επιτροπές του Υπουργείου μετά από οικονομοτεχνική μελέτη που πραγματοποίησαν, απεφάνθησαν ότι το μέτρο αυτό ήταν η μοναδική λύση που μπορούσε να εξευρεθεί προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν και τους επόμενους μήνες να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Αν δεν εφαρμόζονταν αυτή η λύση, τους επόμενους μήνες η κοινωνία θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.
 
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Η. επέμεινε στη θέση του ότι το μέτρο αυτό είναι άκρως αντιεπιστημονικό και απαράδεκτο επιχειρηματολογώντας για τα προβλήματα που θα προκαλέσει τόσο στον ιατρικό κόσμο όσο και στο σύνολο της κοινωνίας, και ζήτησε επίμονα από τον Υπουργό την άμεση απόσυρσή του.
 
Για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.
 
Ο Πρόεδρος
 
Γρηγόρης Πασπάτης

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου