ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Σήμερα 11-7-2014 το προεδρείο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ Κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , Κ.ΨΑΛΤΑΚΟΣ είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΙΣ κο Βλασταράκο που μας έκανε ενημέρωση για την υπό έκδοση υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις οικονομικές σχέσεις εργαστηρίων με ΕΟΠΥΥ. 
 
Λίγο πολύ είναι ΤΟ γνωστό Claw back συν ένα Plafond που προστίθεται ανά πάροχο και ανά περιφέρεια. Μας είπε ότι έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό , ότι ζήτησε 100εκ αύξηση του προϋπολογισμού αλλά οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες και ότι το σχέδιο αυτό είναι τελεσίδικο. Ένας άλλος όρος που προσετέθη της 4ης εβδομάδας είναι ανεφάρμοστος στην πράξη απλώς τον αναφέρουμε. Είναι προφανές ότι και η αναμενόμενη υπουργική απόφαση είναι φωτοκόπια της υπάρχουσας. 
 
Δηλαδή ο αγοραστής ΕΟΠΥΥ ζητάει να αγοράσει με 300εκ υπηρεσίες αξίας 650εκ και για να είμαστε ακριβείς αν συνυπολογίσουμε την έκπτωση 45% στις τιμές καταλόγου 1991 που έκανε πρώην υφυπουργός η πραγματική αξία των υπηρεσιών που θέλει να αγοράσει ο ΕΟΠΥΥ με τιμές 1991 είναι περίπου 1 Δις. 

Η πρόταση ΕΟΠΥΥ είναι άκρως καταχρηστική , εκμεταλλεύεται και επιβάλει την θέση ισχύος που κατέχει προσπαθώντας με ξένα κόλλυβα να κάνει την κηδεία της πρωτοβάθμιας υγείας. 
 
Με την λογική ΕΟΠΥΥ που ζητάει να πληρώσει μόνο τους 4 μήνες από τους 12, σε λίγο και οι πάροχοι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να πληρώσουν 4 μήνες στους υπαλλήλους και το 1/3 στους πιστωτές τους με τη διαφορά ότι οι πάροχοι θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα στα δικαστήρια .
 
Από την άλλη μεριά χωρίς υπόδειξη Τρόικας η μνημονίου, ο πρώην υπουργός κατάργησε τα πληθυσμιακά κριτήρια στα βαριά απεικονιστικά μηχανήματα με αποτέλεσμα την 10-7-2014 γνωστός όμιλος να πάρει τρείς άδειες αξονικού , μια άδεια PET και να εκκρεμούν ακόμη 37 αιτήσεις για άδεια αξονικού και μαγνήτη στην επικράτεια.
 
Αποτέλεσμα: Αύξηση της ζήτησης , αύξηση των συνταγογραφούμενων εξετάσεων , αύξηση του τζίρου. Κατά τα άλλα ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται τις οικονομικές συγκυρίες και ζητάει την κατανόηση των μικροπαρόχων . 
 
Αποτέλεσμα για τον πάροχο με τις υπάρχουσες συνθήκες. 
 
Άμεση κατάσχεση του 50-55% περίπου του τζίρου μετά το πέρας του εξαμήνου (claw back). Αν προστεθούν τα ανελαστικά έξοδα λειτουργίας εργαστηρίου τα έξοδα φτάνουν 120%. 
 
Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να επιβιώσει οποιαδήποτε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στο κόσμο, μικρή ή μεγάλη. 
 
Ζητούμε Άμεση Επαναδιαπραγμάτευση για όρους συνεργασίας λογικούς και βιώσιμους. 
 
Προτάσεις εφαρμόσιμες και λογικές υπάρχουν ούτως ώστε να μη καταδικάζεται μια τάξη επιστημόνων που έχουν επενδύσει τις γνώσεις τους και τις οικονομίες τους στα εργαστήρια και απετέλεσαν τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ στον Τομέα Της Υγείας τα τελευταία χρόνια, σε πτώχευση και χρεοκοπία. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο.Γ.Γ
 
Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου