Εκτός ΕΟΠΥΥ οι συνταξιούχοι γιατροί

doctor-tablet-225Ανακαλούνται από τον ΕΟΠΥΥ οι κωδικοί πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, των γιατρών που έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απομακρυνθεί από τον Οργανισμό.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που εξέδωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ.

Το ερώτημα ήταν εάν γιατροί που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Οργανισμού στα ιδιωτικά τους ιατρεία, με ανώτατο όριο επισκέψεων 150 τον μήνα, μετά την συνταξιοδότησή τους ή την παραίτησή τους από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, ο συγκεκριμένοι γιατροί δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Φεβρουαρίου στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Για τους γιατρούς που πρόκειται να λυθεί η υπαλληλική τους σχέση (λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης ή διακοπής) θα διακόπτεται και η συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ κατά την ημερομηνία λύσης της εργασιακής τους σχέσης με τον εντασσόμενο στον ΕΟΠΥΥ φορέα.

Μετά τα ανωτέρω, ανακαλείται στους γιατρούς (με την αφαίρεση του σχετικού κωδικού) η δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και παρακλινικών εξετάσεων μόνο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Οι εν λόγω Ιατροί, εάν το επιθυμούν, μπορούν να επανέλθουν με νέο αίτημά τους στην ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως ιδιώτες πιστοποιημένοι γιατροί.

Υποχρεούνται, δε να επιστρέψουν τον Ενιαίο Τύπου Συνταγολόγιο που έχουν προμηθευτεί από τις Μονάδες Υγείας του τέως ΙΚΑ, καθώς επίσης και το μπλοκ Παραπεμπτικών Παρακλινικών Εξετάσεων του ΙΚΑ.

IATRONET

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου