Εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων προς τρίτους- Capital.gr

«Κόκκινο» χτύπησαν την περίοδο Δεκεμβρίου 2011 – Σεπτεμβρίου 2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλών προς τρίτους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των ασφαλιστικών ταμείων που πλέον εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδική αναφορά στο θέμα της αποπληρωμής των οφειλών προς τρίτους που έχουν τόσο ο ΕΟΠΥΥ, όσο και τα νοσοκομεία, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλάνου εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο «Σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και τη μείωση του χρόνου εξόφλησης των υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης» αναφέρεται ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοσοκομείων κατά την παραπάνω περίοδο, αυξήθηκαν κατά 492 εκατ. ευρώ ή κατά 38% (από 1.298 σε 1.790 εκατ. ευρώ). Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία.

Από την άλλη, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους αυξήθηκαν κατά 511 εκατ. ευρώ ή 30%. Με το άρθρο 34 του ν.4038/2012 (Α/14) το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη μέρους των υφιστάμενων κατά την 31-12-2011 οφειλών του προς τρίτους, για τις οποίες είχαν εκδοθεί παραστατικά στοιχεία μέχρι 31-10-2011.

μέσω Εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΟΠΥΥ και νοσοκομείων προς τρίτους- Capital.gr.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου