Εκρηκτικοί διαξιφισμοί Άδωνι με γιατρούς, πριν την αξιολόγησή τους

MEGATV.COM. Στην αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ δηλώνει αποφασισμένος ότι θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με απομάκρυνση γιατρών των οποίων οι ειδικότητες δεν είναι απαραίτητες, αλλά και αξιολόγηση του προσωπικού που θα μπεί σε καθεστώς κινητικότητας.

O υπουργός μίλησε σε εκρηκτική ατμόσφαιρα απαντώντας σε ερωτήσεις επί 5 ώρες σε ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Σε αρκετές περιπτώσεις οι γιατροί διεκοπταν τον υπουργό ζητώντας να πάρουν απαντησεις στο θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας.
Ο κ. Γεωργιάδης έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι έως τις 6 Δεκεμβρίου η επιτροπή αξιολόγησης θα έχει παραδόσει το πόρισμά της για το ποιοί γιατροί κρίνονται απαραίτητοι βάσει των ειδικοτήτων τους.

«Βάσει των πορισμάτων που έχουν κατατεθεί να καταλήξουμε στην πρόταση της επιτροπής για το ποιές θα είναι οι ειδικότητες των γιατρών που θα συμπεριλαμβάνονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Αυτή η επιτροπή θα παραδόσει το πόρισμά της στις 6 Δεκεμβρίου. Μέσα στο Δεκέμβριο και αφού μιλήσουμε με τους Ιατρικούς Συλλόγους θα πάρουμε την τελική μας απόφαση. Εκείνες οι ειδικότητες που δεν θα συμπεριληφούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, αυτές θα πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα ώστε να αξιολογηθούν, εάν από αυτούς κάποιοι θα περάσουν στη δευτεροβάθμια δομή της χώρας», είπε ο υπουργός μεταξύ άλλων.
Ο υπουργός Υγειας διευκρίνισε οτι απο το 2014 θα δημιουργηθεί ένας νέος ΕΟΠΥΥ, ενώ τόνισε πως οι γιατροι που θα μπουν σε καθεστως κινητικότητας θα επαναξιολογηθούν, προκειμένου να περάσουν όσοι είναι απαραίτητοι στο ΕΣΥ. Όπως είπε, για κάθε γιατρό που θα φεύγει και θα εντάσσεται στην κινητικότητα θα προκυρήσσσεται μια νέα θέση στο ΕΣΥ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι οι θέσεις που θα προκυρηχθούν θα είναι κατ’ ανάγκη της ίδιας ειδικότητας με τις θέσεις που θα καταργηθούν.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε κατηγορηματικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή» το οποίο κάνει λόγο για «ξαφνικό θάνατο» του ΕΟΠΥΥ με απολύσεις 1.200 γιατρών, ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και ο πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ ζήτησαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

BINTEO ΣΤΟ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου