Ειδήσεις – Νέα – Περίθαλψη & Ασφάλιση – Στα… χαρακώματα ΕΟΠΥΥ και γιατροί

Έντονη αντιπαράθεση, μεταξύ της διοίκησης και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή της καταγγελλόμενες ελλείψεις πολλών ιατρικών ειδικοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ) κάνει λόγο για δραματικές ελλείψεις, τις οποίες αποδίδει κυρίως στις χαμηλές αμοιβές και τις καθυστερήσεις εξόφλησης.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού απαντά ότι δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των γιατρών, παραθέτοντας μία σειρά στοιχείων.

Σύμφωνα με την Ένωση, καθημερινά ο αριθμός των ιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μειώνεται.

Το αποτέλεσμα είναι ολόκληροι νομοί της χώρας να στερούνται ιατρικών υπηρεσιών, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν βασικές ειδικότητες όπως η ειδικότητα του παιδιάτρου όπου σε 21 νομούς οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο ιατρό.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η χειρουργική, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία και η δερματολογία.

Ακόμα και στους λίγους νομούς που υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες, ο αριθμός των ιατρών είναι τόσο μικρός, που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο πληθυσμός.

μέσω Ειδήσεις – Νέα – Περίθαλψη & Ασφάλιση – Στα… χαρακώματα ΕΟΠΥΥ και γιατροί.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου