Ειδήσεις – Νέα – Περίθαλψη & Ασφάλιση – Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον Μ. Σαλμά : Δεν αντέχουμε άλλα χρέη

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με όλους τους ιδιωτικούς φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ‘θέτοντάς τον προ τον μεγάλων ευθυνών του και ζητώντας, μαζί με όλους τους άλλους φορείς, επείγουσα συνάντηση μαζί του προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας του οργανισμού.

Για άλλη μία φορά επισημαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει κάτω από το βάρος των τεράστιων χρεών που απειλούν να εξοντώσουν όλο το ιδιωτικό σύστημα υγείας από το μεμονωμένο ιατρείο έως το μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και διαγνωστικό κέντρο.’

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ επισημαίνει επίσηςότι, ο ανεπαρκής σχεδιασμός και η υποχρηματοδότηση του μεγαλύτερου φορέα ασφάλισης της χώρας είναι η κυρίαρχη αιτία και όχι η δήθεν υπερσυνταγογράφηση των Ιατρών, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαλμάς.

‘Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου καθώς υπάρχει κατά την γνώμη μας μεθοδευμένη και άνιση περικοπή των δαπανών όλων των υπολοίπωνπαρόχων του ΕΟΠΥΥ, σε αντιδιαστολή με τηνφαρμακευτική δαπάνηπου θα ξεπεράσει τα 3,2 δις ετησίως σε σχέση με τα 2,25 δις του αρχικού προϋπολογισμού(62% του προϋπολογισμού έναντι στόχου 33% !!!) Την ίδια στιγμή διαθέτει μόνο το 1,8% στους κλινικούς ιατρούς και 4,2% για εξετάσεις – παρακλινικά -φυσιοθεραπευτές !!!

μέσω Ειδήσεις – Νέα – Περίθαλψη & Ασφάλιση – Ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον Μ. Σαλμά : Δεν αντέχουμε άλλα χρέη.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου