Εάλω η Πόλις: Από 1 Ιουνίου θα συνταγογραφείται θεραπευτική ουσία.

Από 1 Ιουνίου θα συνταγογραφείται θεραπευτική ουσία

Από την πρώτη Απριλίου ξεκινάει πιλοτικά, για 10 θεραπευτικές κατηγορίες, η συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία, ενώ μετά την πρώτη Ιουνίου εφαρμόζεται η καθολική και υποχρεωτική συνταγογράφηση για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες.

Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για τον εφαρμοστικό νόμο που αφορά στο ΕΣΥ, στα φάρμακα και στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τη συζήτηση, κάθε καινούργιο φάρμακο που εισέρχεται στην ελληνική αγορά, θα αποζημιώνεται από την κοινωνική ασφάλιση, αφού έχει κυκλοφορήσει σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη, μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών μεσοσταθμικά στο 15%.

Στο περιθώριο της συζήτησης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ποινικό αδίκημα θα καθιστά για όσους γιατρούς υπερσυνταγογραφούν, ενώ επίσης σε 4 περίπου ημέρες, αναμένεται να εκδοθεί διορθωτικό δελτίο τιμών φαρμάκων για όλα τα φάρμακα, ενώ στις 2 Απριλίου αναμένεται η έκδοση δελτίου τιμών αποκλειστικά για τα καινοτόμα σκευάσματα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

3 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΕΟΦ;

  2. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΕΝΝΟΣΗΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΒΙΟΪΣΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Η’ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ???

Υποβολή σχολίου