Δ. Κοντός: Πρέπει όλοι να συμβάλλουν για την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας για την υγεία στο μνημόνιο.

PATRASTIMES.GR
Μήνυμα προς τους παρόχους υγείας και τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, να συμβάλλουν και αυτοί στην αναδιοργάνωση του οργανισμού, έστειλε από την Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, με αφορμή την διαβούλευση για την ανασυγκρότηση της υγείας.

Σε εκδήλωση με θέμα «Υγεία και Μνημόνιο» που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Patras Palace» ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Ιατρού Ευαγγελιστή Λουκά, προστάτη των Ιατρών, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013, ένας από τους κεντρικούς ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.


Ο κ. Δημήτριος Κοντός, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι στη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, ώστε ο οργανισμός να καταστεί πιο αποδοτικός προς τους ασφαλισμένους, όλοι οι συμβεβλημένοι πάροχοι υγείας μπορεί να έχουν παράπονα όσον αφορά την καθυστερημένη πληρωμή τους, όμως πρέπει να κατανοήσουν, ότι η χώρα περνά μια κρίση για την οποία όλοι πρέπει να συμβάλλουν.

Ειδικότερα όσον αφορά τις πληρωμές των συμβεβλημένων γιατρών, ο κ. Κοντός, πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχει μια καθυστέρηση 4-5 μηνών, η οποία θα γίνει προσπάθεια να μειωθεί περεταίρω.

Η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, πρόσθεσε από την πλευρά της ότι σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης, είναι επόμενο το σύστημα υγείας να δέχεται ισχυρές πιέσεις, καθώς πολλά άτομα που χρησιμοποιούσαν τις ιδιωτικές δομές υγείας, στρέφονται στο δημόσιο σύστημα.

Και η κα Γιαννάκου υιοθέτησε την ανάγκη να γίνει μείωση των δαπανών, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή για τους χρονίως πάσχοντες, τους ηλικιωμένους και γενικά για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου