Δωρεάν περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους. Καιρός να τελειώνουμε με τα κοινωνικά ιατρεία προσωπικής προβολής ….

Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας του ΠΕΔΥ, ενώ όσοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη θα γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά εάν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, την Τρίτη.
mpezas-thumb-medium
«Υποχρέωση της Πολιτείας είναι κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών υγείας» τόνισε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, ο Αντώνης Μπέζας.

Ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πρόσβαση στις μονάδες υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους τους πολίτες, μη εξαιρουμένων και όσων είναι ανασφάλιστοι. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν δωρεάν να επισκέπτονται γιατρούς, να τους συνταγογραφούνται φάρμακα και να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, όπου υπάρχει δυνατότητα.

Σε επείγοντα περιστατικά που κινδυνεύει η ζωή του ανασφάλιστου, ο ασθενής θα γίνεται δεκτός στα νοσοκομεία, ενώ το κόστος νοσηλείας θα καλύπτεται μέσω ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Υγείας.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

  1. 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας … και σύμφωνοι, ο καταρράκτης δεν απειλεί την ζωή. στην Ινδία με στοιχεία της δεκαετίας του 90 το 80% των τυφλών έπασχαν από καταρράκτη και στους δυο οφθαλμούς, περίπου 35 εκατομμύρια πολιτών, ήταν στο περιθώριο της ζωής, μη έχοντας πρόσβαση σε μια επέμβαση που διαρκεί 30 λεπτά.
    Αυτή η κυβέρνηση πόσους σκοπεύει να αφήσει στο περιθώριο της ζωής;

Υποβολή σχολίου