Δραματικές περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων

UnknownΜε εντολή του υπουργείου Οικονομικών κόπηκαν στο μισό οι προϋπολογισμοί, ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις – Τι λέει ο ίδιος στο protothema.gr
Δραματικές είναι οι περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, μεταξύ άλλων, αφού η κυβέρνηση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο «αιματηρές» περικοπές σε όλο το δημόσιο τομέα. Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αφού από το μήνα Μάρτιο περικόπτεται το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών τους. Το θέμα καταγγέλει στο protothema.gr ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προμηνύει πως σε τρεις μήνες το πολύ θα κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας!

«Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, για να καταφέρουν να πληρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις του Μαρτίου» τονίζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «εάν η πρακτική αυτή συνεχιστεί, σε τρεις μήνες το πολύ, θα παύσουν να λειτουργούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας».

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου