Δικαίωμα για παράλληλο ιδιωτικό ιατρείο παραχωρεί ο Άδωνις σε διευθυντές και συντονιστές διευθυντές του ΕΣΥ!

Από Βασίλη Βενιζέλο
Νέο «μέτωπο» με τους γιατρούς του ΕΣΥ φαίνεται ότι θα ανοίξει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης! Με δεδομένο το γεγονός ότι το πολυδιευθυντικό σύστημα στο ΕΣΥ έχει αναβαθμίσει πολύ μεγάλο αριθμό γιατρών του ΕΣΥ στη βαθμίδα του διευθυντή, η πρόθεση του Άδωνι Γεωργιάδη να παραχωρήσει στους διευθυντές και τους συντονιστές γιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν παράλληλα ιδιωτικό ιατρείο, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, αναμένεται να διχάσει το σώμα των γιατρών του ΕΣΥ.
Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται ήδη σε σχετικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Πανελληνίας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, οι οποίοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
 
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο υπουργός Υγείας αποδέχθηκε να παραχωρήσει μόνον στους διευθυντές και τους συντονιστές διευθυντές γιατρούς του ΕΣΥ το δικαίωμα να κάνουν ιατρείο εκτός Νοσοκομείου μία φορά την εβδομάδα κι άλλη μία χειρουργείο ή άλλες παρεμβατικές πράξεις (στεφανιογραφίες κλπ). Ιδιωτικό χειρουργείο θα μπορούν να κάνουν μόνο μετά τις 3 το μεσημέρι. Οι υπόλοιπες ιατρικές βαθμίδες (επιμελητές) θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μόνο ιδιωτικό απογευματινό ιατρείο και χειρουργείο εντός του Νοσοκομείου.
 
 
Πηγή: http://www.ygeia360.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου