Διακοπή των συμβάσεων τους με τον ΕΟΠΥΥ, εξετάζουν τα Διαγνωστικά Κέντρα

lab-new-660Ακόμη και να διακόψουν τις συμβάσεις του με τον ΕΟΠΥΥ εξετάζουν τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, λόγω της κρατικής ασυνέπειας. Ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας εντός της τρέχουσας εβδομάδας για να προσδιορίσουν την πορεία τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων στην επιστολή – αίτημα άμεσης συνάντησης προς τον υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη, «παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από την υπογραφή των πρόσφατων αποφάσεων σας που αφορούν τα μέτρα περιστολής των δαπανών και της προκλητής ζήτησης στις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις και πάνω από ένας μήνας από την πρόσφατη συνάντηση μας στην οποία συμφωνήσαμε ότι η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων είναι άμεσης προτεραιότητας, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δυστυχώς δεν έχει αποτυπώσει στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το περιεχόμενο αυτών των Υπουργικών Αποφάσεων».

Από την άλλη πλευρά – σημειώνει η ΠΑΣΙΔΙΚ- τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., «ως είμαστε υποχρεωμένοι από τον  εξυπηρετώντας στην ουσία το σύνολο σχεδόν των συνταγογραφούμενων διαγνωστικών εξετάσεων, αφού το Π.Ε.Δ.Υ. υπολειτουργεί ή δεν λειτουργεί καθόλου όσον αφορά την εργαστηριακή ιατρική».

Συνέπεια όλων των ανωτέρω, υπογραμμίζει, είναι η επικείμενη οικονομική καταστροφή των συγκεκριμένων παρόχων, αφού δεν ανακοινώνεται καμία οικονομική ενίσχυση του αντίστοιχου κωδικού, ως θα όφειλε να πράξει η Κυβέρνηση, με δεδομένο το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το κόστος από την διενέργεια αυτών των εξετάσεων αγγίζει το 40% περίπου του τζίρου της κάθε διαγνωστικής μονάδας, λόγω χρήσης αντιδραστηρίων και άλλων αναλώσιμων υλικών.

Και καταλήγει: «Επειδή ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα και για άλλη μια φορά μεταρρυθμίσεις προς την σωστή κατεύθυνση η Δημόσια Διοίκηση κωλυσιεργεί να τις υλοποιήσει, ενώ με μεγάλη ευκολία επιβάλλει επί δικαίω και αδίκω Claw Back και επιχειρησιακά Plafond, ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας εντός της τρέχουσας εβδομάδος, για να προσδιορίσουμε και εμείς ως κλάδος την πορεία μας».

http://www.healthview.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου