Διαιτητής’ ο Σαμαράς στην κόντρα για τα φάρμακα

Ο υπουργός Υγείας έχει επισημάνει ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη.
 
 
‘Βέτο’ στην απελευθέρωση διάθεσης φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση Χατζηδάκη για απελευθέρωση της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).
 
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να φύγουν τα εν λόγω σκευάσματα από τα φαρμακεία, υιοθετώντας στην ουσία τη θέση που έχει διακηρύξει ο υπουργός Υγείας.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσειότι ο κ. Χατζηδάκης έχει αρμοδιότητα την ανάπτυξη και ο ίδιος τη Δημόσια Υγεία.
 
Είχε, επίσης, στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι ‘τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες’.
 
Με τη θέση αυτή θα πορευτεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που θα έχει με την τρόικα.
 
Επικαλούμενοι μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση και της αγοράς φαρμάκων.
 
Δεσμεύσεις
 
Την άποψη αυτή υιοθετει και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις που έχει κάνει η χώρα έναντι των δανειστών πρέπει να τηρούνται.
 
Έχει προηγηθεί ένα μπαράζ καταγγελιών των θέσεων Χατζηδάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο ακόμη και για ‘δωράκια’ προς τα συμφέροντα…
 
Ο υπουργός Υγείας έχει επισημάνει ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.
 
Δ.Κ.- IATRONET

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου