Διαγνωστικά: με σύνθημα «όχι στην εθνικοποίηση», ξεκινούν τις επισχέσεις τους

Με σύνθημα «Αντιστεκόμαστε στην εθνικοποίησή μας» και «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε αλλά όχι να αφανιστούμε» ο κλάδος των Διαγνωστικών, ξεκινάει την Πέμπτη τον δικό του γύρο επισχέσεων προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε μία αντίθετη λογική με αυτή των Ιδιωτικών Κλινικών, οι οποίες σταμάτησαν το περασμένο Σάββατο τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον υπουργός Υγείας.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να επιχειρεί να εθνικοποιήσει τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και τις υπηρεσίες τους, τονίζουν οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Κέντρων, χωρίς όμως να αναλαμβάνει και τις συνέπειες, όπως την ανεργία και τις πτωχεύσεις που θα προκαλέσει το τεράστιο οικονομικό πλήγμα.

Παράλληλα, τα Διαγνωστικά Κέντρα, μέλη των Συνδέσμων ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. και Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ, προχωρούν και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, για όσο διάστημα θα παραμένουν, όπως αναφέρουν, αντισυμβατικά απλήρωτοι από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Όπως αναφέρουν, «σήμερα, ήδη στον 11ο μήνα του έτους , τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του τρίτου μήνα. Ταυτόχρονα δε εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011) που είναι πλέον του 80%, και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκ.!!!»
Εξάλλου, συνεχίζουν, η θεσμοθέτηση των πρωτοφανών, άδικων και ουσιαστικά παράνομων μέτρων ‘clawback’ και ‘rebate’ , για τα οποία οι Σύνδεσμοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε εκ των υστέρων περικοπή άνω του 50% του κόστους των υπηρεσιών που τα Διαγνωστικά Κέντρα παρείχαν στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εντός του 2013, οδηγώντας προφανώς τον κλάδο σε κατάρρευση. 
Η πραγματικότητα είναι πλέον ξεκάθαρη σε κάθε Έλληνα πολίτη, τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου προσθέτοντας : «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχώρησε σε έναν αυθαίρετο, εξαιρετικά υποεκτιμημένο προϋπολογισμό για το 2013 σε συγκεκριμένες κατηγορίες παρόχων του ιδιωτικού Τομέα Υγείας και το Υπουργείο προσπαθεί εκ των υστέρων να εφεύρει πρωτότυπα εργαλεία για να περικόψει ό,τι δεν χωρά σ ’αυτόν, με μόνιμο άλλοθι την Τρόικα και τις απαιτήσεις της!».
Τα Διαγνωστικά Κέντρα των Συνδέσμων μας, καταλήγουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, δεν μπορούν να δεχθούν τον αφανισμό τους. «Θα αγωνισθούν και αν χρειαστεί θα στραφούν εναντίον οποιωνδήποτε συνετέλεσαν σε αποφάσεις για παράλογα και άδικα μέτρα και προϋπολογισμούς. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς αποδεικνύεται με στοιχεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το 2012 και το 2013, ότι στη δαπάνη που αφορά την υποκατηγορία των Διαγνωστικών Κέντρων των Συνδέσμων μας, η αύξηση του α’ εξαμήνου 2013 σε σχέση με το 2012 είναι 34% , αναμενόμενη κυρίως λόγω της προσθήκης των 5 νέων Ταμείων στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και της γενικότερης στροφής του πληθυσμού προς τα οργανωμένα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους. Επομένως, οι μεγάλες αυξήσεις και οι υπερβολές που ευκόλως και αδιακρίτως ακούγονται, δεν αφορούν εμάς!».
http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου