ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α.
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658
Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα – Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 

www.poseypika.gr e-mail: poseypika@gmail.com 

Αθήνα, 11-11-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ διακατέχονται από πλήρη αγανάκτηση για τη δημοσιοποίηση προθέσεων μέσω των ΜΜΕ, Υπουργών της Κυβέρνησης να απολυθούν 1200 γιατροί Μονάδων Υγείας. 

Οι αρμόδιοι Υπουργοί αντί να προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις τις επόμενες των επισκέψεων της τρόικας στα υπουργεία τους, όφειλαν να είχαν ενσκήψει τόσα χρόνια στα πραγματικά προβλήματα των λειτουργών της υγείας, όπως η μισθολογική απαξίωση επιστημόνων, οι απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις επί δεκαετίες, η μη εξασφάλιση καταλλήλων συνθηκών για σωστή άσκηση της ιατρικής, οι αυθαιρεσίες στις πειθαρχικές ποινές ή τα διοικητικά μέτρα, η εργασιακή ομηρία και οι τριτοκοσμικές συνθήκες για τους νέους γιατρούς κλπ.

Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, να τηρήσει το λόγο που έδωσε ενώπιον του Προέδρου του ΠΙΣ και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, ότι κανένας γιατρός δεν θα χάσει τη δουλειά του.


Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας θα βρει όλους τους γιατρούς αντίθετους. 
Δεν θα ανεχθούμε άλλη διγλωσσία, υπαναχωρήσεις και προσχηματικές συζητήσεις.

Οι γιατροί σε περίπτωση που συνεχισθεί να εμπαίζονται ή επιχειρηθεί να υπάρξουν απολύσεις, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας, θα αντιδράσουν αποφασιστικά σε ενιαίο πανυγειονομικό μέτωπο, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια τους, όπως πάντα έως τώρα έκαναν. 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου