ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Κοζάνη, 20-01-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Ο «αλχημικός» τρόπος του πλαφόν με τον οποίο επιχειρούν η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να επιλύσουν το πρόβλημα της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης και του όγκου των εργαστηριακών εξετάσεων, μετακυλίοντας ακόμα μεγαλύτερο κόστος στις άδειες τσέπες των συμπολιτών μας και απαξιώνοντας παράλληλα την ιατρική επιστήμη και τους λειτουργούς της, αποδεικνύει περίτρανα την πλήρη αποτυχία των μέχρι τώρα κυβερνητικών αποφάσεων και ενεργειών προς την κατεύθυνση της μείωσης των σε επίπεδα επιστημονικά παραδεκτά.
 
            Προφανώς, μόνον νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να σκεφτούν και να νομοθετήσουν τέτοιες οριζόντιες ελεγκτικές παραμέτρους, που εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, αναδεικνύοντας ως μείζον πρόβλημα την πλήρη ανεπάρκεια αυτών που αποφασίζουν και νομοθετούν.
 
            Η επιβράβευση των υπερβολικά συνταγογραφούντων γιατρών, επιτέλους θεσμοθετείται στη χώρα μας, ενώ οι συνετοί και οι ακολουθούντες πιστά τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας τιμωρούνται!!!
 
            Η προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη, τόσο κατά των υπουργικών αποφάσεων, όσο και κατά των αντίστοιχων εφαρμοστικών εγκυκλίων του ΕΟΠΥΥ, είναι πλέον μονόδρομος για μας.
 
            Ο προσχηματικός και αποπροσανατολιστικός διάλογος, με αρμόδιους που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατεδάφιση του υφιστάμενου συστήματος υγείας και την παράδοση του στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πρέπει να σταματήσει αμέσως.
Για το Δ.Σ.
                        Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γραμματέας
       Βασίλειος Βασιλακόπουλος                                                                     Αγάπιος Γαβριηλίδης

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου