Δελτίο τύπου ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)
 
Αθήνα 17/7/2014 Αρ. Πρωτ.: 54
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αφορούν την ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ, μόνο ανησυχία προκαλούν στους γιατρούς και οδοντίατρους του πρώην ΕΟΠΥΥ.
 
Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα τη στιγμή που μεγάλη μερίδα συναδέλφων, ενταγμένων ή όχι στο ΠΕΔΥ, βρίσκεται εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων και πολιτικών εξελίξεων στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 
Αντίθετα με το δρόμο της διάσπασης και αδρανοποίησης που ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια, είναι όλων μας χρέος να ακολουθήσουμε το δρόμο της ενότητας και της προστασίας των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων όλων των κατηγοριών των πρώην γιατρών των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Και αυτών που επέλεξαν την ένταξη με κλείσιμο του ιατρείου τους και αυτών που παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και αυτών που απολύθηκαν υπό το κράτος αφόρητων εκβιασμών. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί την πρόσφατα εκφρασμένη θέληση στις εκλογές του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ Αττικής, του μεγαλύτερου συλλόγου πανελλαδικά και τους νέους συσχετισμούς δύναμης, αλλά και κανένας δεν πρέπει να παίζει το παιχνίδι της διάσπασης και της ενδοϊατρικής αντιπαράθεσης, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς σκοπούς και τακτικές κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 
Ο δρόμος της ενότητας και της αγωνιστικής διεκδίκησης στις νέες δύσκολες συνθήκες είναι η μόνη λύση.
 
Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε αυθαιρεσίες. Δεν αναγνωρίζουμε το «νέο Προεδρείο» της Ομοσπονδίας και θα ασκήσουμε κάθε δικαίωμα μας, ώστε να διασφαλιστεί το συνδικαλιστικό της κύρος, μέχρι το επόμενο συνέδριο το οποίο και θα καθορίσει δημοκρατικά τον συσχετισμό των δυνάμεων.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου