Γ. Ελευθερίου: Στις εκλογές του ΠΙΣ δίνουμε ελπίδα και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

10505558_10152588100479411_6796546859258940869_n

Με την εξαγγελία του Υπουργού Υγείας να αφαιρέσει το δικαίωμα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν τον Ιδιωτικό τομέα για τη νοσηλεία τους, χιλιάδες γιατροί και εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία. Εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα μείνουν χωρίς τις υπηρεσίες υγείας που παρέχει ο ιδιωτικός τομέας και θα οδηγηθούν σε ουρές, ράντζα και πολύμηνες αναμονές. Όσοι έχουν επιλέξει και ιδιωτική ασφάλιση θα αντιμετωπίσουν μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα καθώς οι εισφορές τους προς τον ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ θα καλύπτουν μέρος του κόστους των υπηρεσιών, όπως γίνεται έως τώρα.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί ζούν με την αγωνία της ανανέωσης ή μη των συμβάσεων που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ. Οι πρώην ιατροί του ΙΚΑ αναμένουν την οριστική λύση των εργασιακών τους θεμάτων και οι ιατροί του ΕΣΥ βιώνουν καθημερινά την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι δε αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αλυσίδων και των καρτών υγείας που απαξιώνουν την αξία της ιατρικής αμοιβής. Τελευταίο και απο τα σοβαρότερα θέματα είναι η σκανδαλώδης διαχείρηση στο ΤΣΑΥ.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα των τεράστιων προβλημάτων του ιατρικού σώματος απέναντι στα οποία o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα όφειλε να κινηθεί πιό αποφασιστικά και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ.

Στις εκλογές του Πανελλήνιου στις 8/3 είναι ανάγκη να αλλάξουμε σελίδα, να στηρίξουμε την ΠΛΗΡΗ ανανέωση του Προεδρείου με νέους, αδέσμευτους και άφθαρτους συναδέλφους που ασκούν μάχιμα την ιατρική. Ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς ισότιμα, είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ανθρώπους που ζουν από την καθημερινή άσκηση της ιατρικής, που έχουν όραμα και πραγματική θέληση να δώσουν ΕΛΠΙΔΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

Γ. Ελευθερίου

Μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Μέλος ΑΠΣΙ ΠΙΣ

Εκλέκτορας ΠΙΣ
gelef@otenet.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου