Γ. Ελευθερίου: Έφτασε η ώρα των ιατρών στον ΙΣΑ!

NIKI_WEB_BANNER3_970x90

Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου, επικεφαλής Ν.ΚΙ.-Ι.Σ.Α
Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου, επικεφαλής Ν.ΚΙ.-Ι.Σ.Α

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η στιγμή που θα δώσουμε την απάντησή μας σε όλα όσα μας υπέβαλλαν τα τελευταία χρόνια ΕΦΤΑΣΕ !

Ζήσαμε άθλιες στιγμές εκφοβισμού, απειλών και αποπροσανατολισμού, κάποιους μάλιστα από εμάς τους έστειλαν στα πειθαρχικά επειδή έκαναν νόμιμη σύμβαση με το Κράτος ! Πολλούς από εμάς μας συκοφάντησαν και συνεχίζουν να το κάνουν! Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούσαν να κλείσουμε τα ιατρεία μας κραυγάζοντας “κανείς στον ΕΟΠΥΥ” τώρα φωνάζουν ΟΛΟΙ στον ΕΟΠΥΥ, είναι οι ίδιοι που κάνανε σύμβαση ενώ παραπλανούσαν τους συναδέλφους και τους καλούσαν να κάνουν το αντίθετο!

Ζήσαμε στο πετσί μας την ξεδιάντροπη προσπάθεια ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν τον ΙΣΑ ως προσωπικό εφαλτήριο στον αγώνα που κάνουν να ανέλθουν τα σκαλιά της εξουσίας, ανθρώπους που κατέχουν πολλαπλά αξιώματα με αποτέλεσμα να έχουν προφανή σύγκρουση συμφερόντων γεγονός που οδήγησε στο να χάσουμε επαγγελματικά δικαιώματα που τα είχαμε από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους. Είδαμε τον ΙΣΑ να μετατρέπεται σε πολιτικό γραφείο προσωπικής προβολής χωρίς ΚΑΝΕΝΑ θετικό αποτέλεσμα για όλους τους υπολοίπους  ιατρούς της Αθήνας. Είδαμε την πλήρη απαξίωση των ιατρών και την άνευ προηγουμένου αδιαφορία για τα ζητήματα τους! Είδαμε πληθώρα από επικοινωνιακές πιρουέτες αλλά μηδενικό αποτέλεσμα στην πράξη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ προσπαθεί να αναδείξει με ήρεμη φωνή, βιώσιμες προτάσεις και αποφασιστικότητα, το δικαίωμα των ιατρών για ένα καλύτερο μέλλον, το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση, την αξιοπρέπεια, την αναγνώριση από την κοινωνία, την επαγγελματική επιβίωση καθώς και το νόμιμο δικαίωμα οι συνάδελφοι να αποφασίζουν για το μέλλον τους. Από την πρώτη στιγμή διεκδικήσαμε το αυτονόητο, να ανοίξει το σύστημα υγείας σε ΟΛΟΥΣ, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη πληρωμή των υπηρεσιών μας, στην αναβάθμιση των υποτιμημένων ιατρικών αμοιβών !

Στην πορεία αυτή ίσως γίνονται λάθη, ποιος δεν κάνει άλλωστε, αλλά η δράση μας έχει πάντα ένα και μόνο ένα στόχο, την προάσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ιατρών. Θέλω να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να αναδείξουμε επαρκώς τα ζητήματα που απασχολούν τους ιατρούς. Έτσι θα συνεχίσουμε, ζητώντας ο επόμενος Πρόεδρος του ΙΣΑ να είναι ΜΟΝΟ Πρόεδρος του ΙΣΑ και να ασχοληθεί σεμνά και ταπεινά, αλλά συγχρόνως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, με ΕΝΑ θέμα, τα πιεστικά προβλήματα των ιατρών και της Υγείας.

Γνωρίζω ότι σε ένα κλίμα φτωχοποίησης, απαξίωσης και αποπροσανατολισμού δεν είναι δυνατόν πολλές φορές να αναδειχθούν οι πραγματικές προθέσεις καθώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα διαφωνήσουν ή θα αποπροσανατολίσουν. Δεν πειράζει το δικαίωμα στην διαφωνία είναι ιερό.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, ο αγώνας μας είναι αγώνας κατά της ανικανότητας, της διαπλοκής, της αθλιότητας και της υποκρισίας ! Είναι αγώνας για μία νέα εποχή στους ιατρικούς συλλόγους, είναι αγώνας για να εξασφαλίσουμε ίδιες δυνατότητες σε ΟΛΟΥΣ, είναι σε τελική ανάλυση αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης!

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους και στον ΙΣΑ, σας κάνω κάλεσμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ξανά τις αθλιότητες του παρελθόντος, στο χέρι μας είναι να απομονώσουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν τους συλλόγους ως προσωπικό εφαλτήριο, στο χέρι μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία για μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ενότητας απαλλαγμένοι από τους μικροπολιτευτές του παρελθόντος που οδήγησαν την ιατρική κοινότητα στην χρεοκοπία!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΣΤΙΣ 12&13/10 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμα της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ στους συναδέλφους ! Στις 13/10 μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αρχίζει για ΟΛΟΥΣ

Σας ζητώ στις 12&13/10 να στηρίξετε στις εκλογές του ΙΣΑ τη Νέα Ιατρική Κίνηση – ΙΣΑ για να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει.

Η ΝΙΚΗ της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ θα είναι νίκη ΟΛΩΝ των ιατρών.

 

Γ. Ελευθερίου

Επικεφαλής ΝΙΚΙ-ΙΣΑ (www.niki-isa.gr)

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου