Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που «τάχα» πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία  είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

 

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

3 Σχόλια

  1. Συμφωνούμε. Άρα λοιπόν αυτή η δυναμική και πλούσια χώρα μπορεί μια χαρά να ξεπληρώσει το χρέος των 340 δις. Γιατί τα περί «ξεπουλήματος» θα αρχίσουν να έχουν νόημα αν δεν δώσουμε μία κι αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πως θα τους τα φάμε και τα υπόλοιπα λεφτά πατριώτη – έτσι δεν είναι;

    • ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΤΑΚΟΣ

      θα τους φάμε ποιά λεφτά? από τη απίστευτη τοκογλυφία με δανεικά για Ολυμπιάδα , για εξοπλισμούς και έργα που τα περισσότερα πήγαν σε μίζες και κάποιοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι? Τι νομίζεις δηλαδή , οτι πρόκειται για τον καλό γείτονα που μας δάνεισε και τώρα ζητά τα δανεικά του πίσω , όπως μας λένε τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ? Ο,τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τη συμμορία των τοκογλύφων , μόνο που εδώ έχουμε γραβατωμένους «εκπροσώπους των αγορών» , δηλ. τη διεθνή μαφία.Εσύ και εγώ , ρε πατριώτη , τα φάγαμε ?Εγινε ποτέ έλεγχος τί από αυτά που χρωστάει το ελλ. κράτος είναι νόμιμο και τί όχι? Θα ανοίξουν ποτέ τους σχετικούς φακέλλους? Είναι , λοιπόν, ή δεν είναι ξεπούλημα?

  2. <>
    Ποίοι; Οι έλληνες μόνοι τους ξεπούλησαν τη χώρα τους. Τώρα πια είναι αργά. Κρίμα!

Υποβολή σχολίου