Γιατροί Μη αποκλειστικής απασχόλησης: ο πολίτης έχει ανάγκη την εμπειρία

Την έντονη αντίδρασή τους για δημοσιεύματα που φέρουν τον συγκεκριμένο κλάδο να αποτελεί έναν προνομιακό του ΕΣΥ, εκφράζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης, η οποία υποστηρίζει ότι αυτό που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή, είναι η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και όχι άρθρια που δυναμιτίζουν τις σχέσεις των γιατρών.
 
Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης, αναφέρει:
«Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί των τέως Νοσοκομείων ΙΚΑ, δεν υπηρετούσαν στην Πρωτοβάθμια αλλά στη Δευτεροβάθμια Υγεία, είναι περίπου 350, με εμπειρία 20 -25 ετών και όπως οι Στρατιωτικοί και Πανεπιστημιακοί έχουν σύμβαση μη αποκλειστικής απασχόλησης εδώ και περίπου 3 χρόνια, οπότε και εντάχθηκαν τα Νοσοκομεία ΙΚΑ στο ΕΣΥ, με το Νόμο Λοβέρδου.
 
Οι γιατροί όμως αυτοί δεν έχουν και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ σύνταξη και εφάπαξ από το Δημόσιο όπως οι γιατροί αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά και ο μισθός τους είναι πολύ μικρότερος (ενιαίο και όχι ειδικό μισθολόγιο ΕΣΥ).
 
Στελεχώνουν πλέον πολλά Νοσοκομεία, αφού πέρασαν τη διαδικασία διαθεσιμότητας, κινητικότητας και ΑΣΕΠ και συνεργάζονται άριστα με όλους τους γιατρούς των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.». «Ο έλληνας ασθενής ωφελείται από την παρουσία έμπειρων γιατρών στα Νοσοκομεία και δεν τον ενδιαφέρει η εργασιακή τους σχέση, ειδικά τώρα που αποχωρούν πολλοί γιατροί Διευθυντές ΕΣΥ, με σύνταξη (υπολογίζεται 2500 γιατροί το 2014)» καταλήγει η δήλωση του κ. Μπιλιράκη.
 
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου