Γιατροί ΕΟΠΥΥ κατά Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου | Ελευθεροτυπία

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ενωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή οδηγία του ΠΙΣ να παραιτηθούν όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ, διαφορετικά θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Οπως ανάφερε ο ΠΙΣ: «Τους καλούμε να αποχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα, ώστε ο ΠΙΣ μαζί με όλους τους ιατρικούς συλλόγους να αναλάβει τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με αξιοπρεπείς όρους. Διαφορετικά, θα κινηθούν όλες οι νομικές και πειθαρχικές κυρώσεις».

Η Ενωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ μιλάει για μνημείο μεροληπτικής συμπεριφοράς, ιατρικού ρατσισμού και παραβατικότητας όσον αφορά τα «περί πειθαρχικής δίωξης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών» και εξηγεί πως από τη μία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητάει από γιατρούς να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ και από την άλλη ζητάει «τη διατήρηση των σταθερών δομών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ», λέγοντας ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε απόπειρα κατάργησης και απόλυσης ιατρών».

Στο μεταξύ, ακόμη και μέσον στο μέγαρο Μαξίμου βάζουν πλέον οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το «κούρεμα» που θα υποστούν στις παλαιές οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Μπορεί να έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος ακόμη και τρία ή και τέσσερα χρόνια, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όμως προχωράει σε… γενναίο «κούρεμα» των οφειλομένων. Η απόφαση είναι πλέον δημοσιευμένη σε ΦΕΚ και δεν αλλάζει.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών υποστηρίζουν ότι το «κούρεμα» των δικών τους οφειλών φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις και το 50%, παρ’ ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι περιορίζεται στο 8%. Μάλιστα απειλούν με νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ, εάν δεν αλλάξει η απόφαση.

Από την άλλη, με επιστολή τους στον Α. Σαμαρά οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων αλλά και μικρότερων εργαστηρίων μιλούν για κατακρεούργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με την επιβολή περικοπής της τάξης του 10-15%.

ΔΗΜ. ΕΥΘ.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=343411

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου