Γιατροί ΕΟΠΥΥ: αποφασίζουν να ενημερώσουν τον Σαμαρά για λύση

Άκαρπη απέβη για ακόμη μία φορά η συνάντηση μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και Τεχνικού Κλιμακίου του υπουργείου Υγείας, ενώ πρωτοβουλία για την εξέλιξη της υπόθεσης αναλαμβάνει τώρα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Ο ΠΙΣ προτίθεται να θέσει το θέμα ψηλά, και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπο του Πανελληνίου στον δημόσιο διάλογο κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, θα πρέπει να ενημερωθεί ο κ. Σαμαράς και να δοθεί μία λύση άμεσα.
Επίσης άμεσα θα ενημερωθούν και τα θεσμικά όργανα των γιατρών, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη ημέρα της ΠΦΥ και της διαθεσιμότητας των γιατρών. Να σημειωθεί ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργίες μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και για να αποφασίσουν εκ νέου καινούριες, θα πρέπει να συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ.
Οι γιατροί σχολιάζοντας την σημερινή συνάντηση χαρακτήρισαν για ακόμη μία φορά «άσχετη την κυβέρνηση, η οποία πορεύεται χωρίς σχέδιο και πυξίδα και δεν ενδιαφέρεται ούτε για την υγεία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά ούτε και για να βρουν εργασία οι νέοι γιατροί».
Μάλιστα η κυρία Ανεμοδουρά, μιλώντας στο onMed.gr αναφέρει ότι οι πειραματισμοί του υπουργού Υγείας, θίγουν την υγεία του ελληνικού λαού και μειώνουν το δυναμικό του κλάδου. Στην συνέχεια η κυρία Ανεμοδουρά, ανέφερε ότι ζητήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα να δοθεί στους γιατρούς το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο φυσικά και δεν δόθηκε.
Από την πλευρά του το Τεχνικό Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, επέμεινε για ακόμη φορά στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για τους γιατρούς, ενώ επεσήμανε ότι η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει γύρω στις 15 Ιανουαρίου και όλες οι σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παρών στην σημερινή συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποίησε τις θέσεις του για τον νέο ΕΟΠΥΥ και την σχέση του με τους γιατρούς στην νέα εποχή. Αυτό που διεφάνη από την σημερινή συνάντηση, είναι ότι η δημοσιοποίηση έγινε μεν με την έγκριση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η ηγεσία αποδέχεται πλήρως τις θέσεις αυτές του κ. Κοντού. 
Πηγή: .onmed.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου