Γεωργιάδης: Χάραξη πολιτικής υγείας σε συνεργασία με όλους τους φορείς

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας με την ευκαιρία του συνεδρίου για το φάρμακο “Pharma health conference 2013”. Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τα νέα καινοτόμα φάρμακα και για σχετικό δελτίο τιμών.


Στο πρόγευμα εργασίας συμμετείχαν περίπου 25 στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο της υγείας, μεταξύ των οποίων και οι ξένοι γενικοί διευθυντές, των GSK, Roche Hellas, Amgen, AstraZeneca, Siemens, GE Healthcare, Drug.
Ο Υπουργός σημείωσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για τις διαδικασίες χάραξης πολιτικής υγείας. Το Υπουργείο θα ξεκινήσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε από κοινού να προσδιορίζονται πλέον οι γραμμές χάραξης πολιτικής.  Πιθανότατα η πρώτη συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να εξελιχθεί σε μια σειρά συνεργασιών που θα παράγει έργο, το οποίο θα αφορά σε μια τεκμηριωμένη πρόταση προς την Τρόικα όταν εκείνη επιστρέψει και πάλι το Σεπτέμβριο.
Ο κ. Γεωργιάδης φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και για το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την τρόικα. Τόνισε επίσης ότι ασπάζεται την αγωνία των φαρμακευτικών φορέων ότι η μείωση της δαπάνης για φάρμακο στο 1% του ΑΕΠ το 2014 από 2,37 δις. ευρώ το 2013 και ότι βασική επιδίωξη είναι να πειστεί η Τρόικα ώστε να μη γίνει μια τόσο απότομη και να υπάρχει έστω ένα «ένα ενδιάμεσο σκαλοπάτι».
healthview.gr

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου