Γεωργιάδης: Το κράτος σπατάλησε λεφτά δίνοντας σύνταξη σε 50άρηδες. «Η τρόικα θα πάρει μαζεμένα τα λεφτά της του Αγίου Φούφουτου»

Την άποψη ότι το κράτος κατασπατάλησε τα λεφτά των ταμείων δίνοντας συντάξεις «σε πενηντάρηδες» διατύπωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν αποκαλυπτικός και όπως πάντα παραστατικός και γλαφυρός.

«Στην τρόικα δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουμε κεράσει την τρόικα ούτε μία τσίχλα» είπε μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης προσπαθώντας να εξηγήσει ότι όσο καιρό η Ελλάδα είχε έλλειμμα και έκανε περικοπές με αυτές δεν αποπλήρωνε τους δανειστές της.

«Να πούμε στον συνταξιούχο που μας βλέπει ότι η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στον Τόμσεν; Δεν πηγαίνει στον Τόμσεν. Πηγαίνει στον ΕΟΠΥΥ για να πάρει φάρμακα, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα λεωφορεία για να έχει αστικές συγκοινωνίες, η κομμένη του σύνταξη πηγαίνει στα ταμεία για να έχει… σύνταξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπ. Υγείας για να προσθέσει πως η τρόικα θα πάρει μαζεμένα τα λεφτά της… «του Αγίου Φούφουτου»!

Αλλα ο υπ. Υγείας δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Αφού ξεκαθάρισε ότι «νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων δεν πρόκειται να υπάρξει» αναφέρθηκε στις περικοπές στο ΕΚΑΣ και στις ηλικίες συνταξιοδότησης λέγοντας: «Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Δεν έπρεπε να δίνουμε σύνταξη κάτω των 65 σε κανέναν. Αν δεν δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αφού τόσα χρόνια το κράτος έδινε στους 50άρηδες, προφανώς τελείωσαν τα λεφτά».

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=534873

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου