Γεωργιάδης: «Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω»

EB0E7263FA6F9EA3359F2F545F1997DE«Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» δηλώνει ο νέος υπουργός Υγείας, ‘Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής», προαναγγέλλοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στο χώρο της Υγείας και σημειώνοντας μάλιστα πως, εάν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να κλείσει νοσοκομεία.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα» υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω».

Αναφορικά με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι έχει καταλήξει στην πρόταση για συμβιβασμό οφειλών μεταξύ του ασφαλιστικού φορέα και των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών. Παράλληλα θα εξετασθούν μειώσεις τιμών σε εξετάσεις και λοιπές δαπάνες περίθαλψης αλλά και εκτεταμένους ποσοτικούς ελέγχους δαπανών.

Υπενθυμίζεται ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, απετέλεσε ένα από τα κύρια σημεία προβληματισμού των ελεγκτών της τρόικα κατά τη πρόσφατη επίσκεψή τους στην χώρα μας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/236329/georgiadis-ean-hreiastei-na-kleiso-nosokomeia-tha-ta-kleiso/#ixzz2Xhf5Dcm9
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου