Γεωργιάδης: Δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Υπογράφεται την Παρασκευή κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής, στα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους.
 
 
Την ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τα περίπου 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.
 
IATRONET 
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους διοικητές των νοσοκομείων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπογράφεται την Παρασκευή η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.
 
Με αυτή θα παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής (σε πρώτη φάση) περίθαλψης και στη συνέχεια φαρμακευτικής περίθαλψης. 
 
Η διαδικασία που θα ακολουθείται έχει ως εξής:
 
Ο ανασφάλιστος πολίτης θα προσέρχεται στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), όπου θα εξετάζεται δωρεάν.

Ο γιατρός του ΠΕΔΥ θα του χορηγεί παραπεμπτικό, στην περίπτωση που κρίνει ότι ο ασθενής χρειάζεται νοσηλεία.
 
Με το παραπεμπτικό αυτό ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο νοσοκομείο, όπου τριμελής ιατρική επιτροπή θα αξιολογεί εάν χρειάζεται όντως νοσηλεία.
 
Στην περίπτωση που θεωρηθεί ότι ο ασθενής πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο, θα του παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και το κόστος θα το αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.
 
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα ακολουθήσει νέα ρύθμιση για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου