Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Προμήθεια, Green Laser φωτοπηξίας

λεισερΣταθερά συνεχίζεται η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Έτσι λοιπόν παραδόθηκε σήμερα 15.07.2013 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από την μειοδότρια εταιρεία η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία το νέο μηχάνημα Green Laser φωτοπηξίας, συνολικού προϋπολογισμού 46.000,00 € συμπ.ΦΠΑ.

 

Το νέο ιατρικό μηχάνημα έρχεται να προστεθεί στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Για τη σημασία που έχουν οι υπηρεσίες που προσφέρει το Green Laser φωτοπηξίας ο Διευθυντής της Κλινικής κ.Παναγιώτης Πετικίδης δήλωσε:

« Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα laser απαραίτητο για ορισμένες παθήσεις του βυθού του οφθαλμού, οι οποίες μπορούν να θεραπευτούν τελείως και οριστικά (όπως οι ρωγμές του αμφιβληστροειδούς) ή να βελτιωθούν σημαντικά (όπως διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια).»

Υπενθυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν η Οφθαλμολογική Κλινική απέκτησε ένα σύγχρονο τομογράφο οπτικής συνοχής, συνολικού προϋπολογισμού 90.000,00 €.

 

Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι στο επόμενο διάστημα θα παραληφθεί και το ND YAG Laser, ένα ακόμα ιατρικό μηχάνημα το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Κλινικής Π/Υ 28.000,00 € συμπ.ΦΠΑ.

 

Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια ακόμα 2.000.000 € περίπου σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου