Βροχή αιτημάτων για συνάντηση με τον υπουργό υγείας

164bbdf19a288c91f10e6fb3d53fe059_L1«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα  ιατρικών συλλόγων και συνδικαλιστικών φορέων για συνάντησή τους με τον νέο υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Πιο αναλυτικά:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την στήριξη του ιατρικού κόσμου που αγωνίζεται να επιβιώσει και σηκώνει το βάρος του συστήματος καθώς και την πρόσβαση του κάθε έλληνα ασθενή στις υπηρεσίες υγείας και ειδικά των κατοίκων των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο  ΙΣΑ θα συνεχίσει ν αγωνίζεται για την υγεία του ασθενή και την επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση του ιατρικού κόσμου .Θα στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα τραβήξει διακριτές κόκκινες γραμμές ,σε πολιτικές που δεν είναι προς όφελος των ασθενών και των γιατρών».

Και συνεχίζει: «Αναμένουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την καλούμε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της».

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ ζητά επείγουσα συνάντηση και ελπίζει σε επίλυση των παρακάτω πιεστικών – όπως τα χαρακτηρίζει- ζητημάτων:

–       Άμεση υπογραφή των νέων συμβάσεων των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και αμοιβή αυτών κατά πράξη και περίπτωση μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας.

–       Άμεση πληρωμή του 10% των αμοιβών μας για τα έτη 2012-2013-2014

–       Επαναφορά της αξίας της ιατρικής επίσκεψης στην τιμή του κρατικού τιμολογίου δηλαδή 20 ευρώ

–       ΑΜΕΣΗ κατάργηση ΟΛΩΝ των απαράδεκτων “κουρεμάτων” στις ιατρικές υπηρεσίες,

–       Άμεση πληρωμή των οφειλών των ταμείων που μπήκαν στον εοπυυ το 2012 πχ ΕΤΑΑ

–       Άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ σε ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς.

–       Εκπροσώπηση των συμβεβλημένων ιατρών στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

 

Αίτημα συνάντησης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το συντομότερο δυνατόν. απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Όπως αναφέρει, «ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αποτελώντας τον Ανώτατο Υγειονομικό  Φορέα και Θεσμικό Σύμβουλο της Πολιτείας για θέματα Υγείας, σκοπεύει στη συνεχή συνεργασία με τη Πολιτεία για την επίτευξη της αντιμετώπισης των προβλημάτων της υγείας και περίθαλψης του ελληνικού λαού».

Ανάλογο αίτημα έκανε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), επιμένοντας πως απόλυτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης πρέπει να είναι:

Επειγόντως προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με προτεραιότητα τις ΜΕΘ και τα ογκολογικά νοσοκομεία.
Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οριστική και μόνιμη λύση για τη δωρεάν νοσηλεία των ανασφάλιστων.
Δραστικά μέτρα με προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις και άλλα κίνητρα, για να σταματήσει η μετανάστευση νέων γιατρών και άλλων υγειονομικών προς το εξωτερικό.
Αποκατάσταση των σοβαρότατων μισθολογικών απωλειών των υγειονομικών, με πρώτο άμεσο βήμα την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
Κατάργηση κάθε χαρατσιού για τους ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγεία

http://www.healthview.gr/

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου