Βορίδης: θα δώσω διευθύνσεις και ονόματα όσων έκλεψαν! Σκληρές προειδοποιήσεις στους κλινικάρχες

βοριδηςΟι ψευδείς δηλώσεις νοσηλειών σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και η χρέωση εκατομμυρίων ευρώ,επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιου κάθαρξης είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός υγείας Μακης Βορίδης αφήνοντας σαφείς αιχμές για όσους υπερχρέωσαν το σύστημα ότι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στις ιδιωτικές κλινικές οπότε και θα είναι γνωστό ποιες υπερχρέωσαν και ποιες όχι τον ΕΟΠΥΥ, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο 13 ο συνέδριο healthworld του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Ο κ.Βορίδης με αυστηρό ύφος καταφέρθηκε εναντίον όσων δήλωναν ψεύτικες νοσηλείες για να χρεώσουν το μεγαλύτερο ταμείο υγείας της χώρας, επισημαίνοντας εκτός των άλλων ότι θα έχει στα χέρια του διευθύνσεις, ονόματα και πόσα τα οποία θα δώσει στον εισαγγελέα αλλά και στη δημοσιότητα.

«Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τα rebate και τα clawback μην τυχόν και χρειαστεί να πάνε στη δικαιοσύνη και να δώσουν εξηγήσεις» είπε με νόημα για να εξηγήσει νομικά πως οι ποινές που επισύρει το νομικό μας σύστημα μπορεί να φθάσουν έως και την ισόβια κάθειρξη.

Εκτός αυτού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με τον υπουργό υγείας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα διαγνωστικά κέντρα ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο έλεγχος μέσα στα νοσοκομεία και τις κλινικές σε πραγματικό χρόνο.

Να σημειωθεί πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τον ΕΟΠΥΥ επανελέγχεται το 1/3 των χρηματικών απαιτήσεων που έχουν υποβάλει ιδιωτικές κλινικές για να εισπράξουν ως νοσηλεία.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/7290

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

  Άργησε πάρα πολύ ο Μ. Βορίδης να θυμηθεί ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα.

  Ο πρώτος κλινικάρχης που θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει ελεγχθεί προ πολλού, έχει αλλάξει διεύθυνση, καθώς εξεδήμησε εις Κύριον προ καιρού και θα έπρεπε να γνωρίζει δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τον «άλλο κόσμο».

  Όμως προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ (το κόμα του) τον «τιμώρησε» δίνοντάς του την ευκαιρία να εκλεγεί βουλευτής, δίνοντάς του κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο και διορίζοντάς τον διοικητή μεγάλου ταμείου, εκτιμώντας φαίνεται την τεχνογνωσία του!!!

  Ο κάθε υπουργός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνει στην διαδικασία να στέλνει δημοσίως μηνύματα προς τυχόν καταχραστές του Δημοσίου χρήματος. Ο όποιος υπουργός, ιδίως όταν είναι και έγκριτος νομικός, εφ’ όσον συντρέχουν συνθήκες παρόμοιες με αυτές που καταγγέλει ο Μ. Βορίδης, έχει ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να στείλει ΟΛΑ τα στοιχεία (εφ’ όσον υπάρχουν) στον Εισαγγελέα και όχι μόνον τα φετεινά ή τα περυσινά. Κι’ εφ’ όσον είναι βέβαιος για ότι καταγγέλει, ΟΦΕΙΛΕΙ να δημοσιοποιήσει ΟΛΑ τα ονόματα των κλεφτών του Δημοσίου χρήματος και σε περίπτωση διάπραξης συκοφαντικής δυσφημίσεως εκ μέρους του υπουργού, τότε αυτός ΟΦΕΙΛΕΙ να μην κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των λόγων του και των πράξεών του. Ένας υπουργός ΟΦΕΙΛΕΙ να ενεργεί ΠΑΝΤΟΤΕ βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων.

  Αλλιώς είναι έκθετος έναντι όλων.

  Χρειαζόμασθε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ και ακόμη πιό ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ.

Υποβολή σχολίου