Βορίδης: Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν δύσκολες μάχες καθημερινά

βοριδηςΜήνυμα συνεργασίας στους γιατρούς και στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων στέλνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος παραδέχεται ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Βορίδης δίνει έμφαση στις επικείμενες προσλήψεις που θα δώσουν ανάσα στις μονάδες υγείας. «Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά» τονίζει.

Εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής των γενόσημων φαρμάκων, επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Προαναγγέλλει, επίσης, και αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το έργο του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

«Ακόμη και αν το ΕΣΥ ήταν απολύτως ελκυστικό και οι πόροι ανεξάντλητοι, και πάλι δεν θα μπορούσαν να απορροφηθούν όλο οι γιατροί. Ωστόσο, οι μετακινήσεις «εγκεφάλων», σπουδαίων νέων επιστημόνων, είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» δηλώνει ο Μάκης Βορίδης στα «Νέα».

Επίσης τόνιζει μεταξύ άλλων: «Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά».

πηγη τα Νέα

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου