Α. Σαμαράς: «Δεν μπορώ να σκεφθώ ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής».

Α. Σαμαράς: «Δεν μπορώ να σκεφθώ ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής».

Τη μεγάλη του ανησυχία για τις επιπτώσεις που προκαλούνται από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη.

«Δεν αντέχω στη σκέψη ότι μπορεί να πεθαίνει κόσμος επειδή δεν μπορεί να βρει κρεβάτι εντατικής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος έθεσε ως προτεραιότητα τη στελέχωση με προσωπικό των μονάδων υγείας των νησιών του Αιγαίου και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας κ. Αντρέα Λυκουρέντζου, του αναπληρωτή υπουργού κ. Μάριου Σαλμά, της υφυπουργού κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, της γενικής γραμματέας Δημόσιας Υγείας κυρίας Χριστίνας Παπανικολάου και του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ σχετικά με τις μνημονιακές υποχρεώσεις του υπουργείου Υγείας, δηλ. την έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, την τήρηση προϋπολογισμών για τη λειτουργία των νοσοκομείων, κ. λπ., ο κ. Α. Σαμαράς δεν διαπίστωσε καθυστέρηση στην υλοποίησή τους.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου