Έτσι παίζεται το παιχνίδι ! Παρέμβαση των φαρμακοποιών στο ΔΝΤ υπέρ συνταγογράφησης δραστικής ουσίας

Δείτε πώς φροντίζουν οι φαρμακοποιοί για το μέλλον το δικό μας, κάνοντας παρεμβάσεις στον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ. κ. Poul Thomsen ώστε να συνταγογραφούν οι γιατροί τη δραστική ουσία και όχι το σκεύασμα. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το έγγραφο έχει ημερομηνία πρωτοκόλλου ΙΣΑ 17/2/2012, ο ΙΣΑ, με αυτούς τους ίδιους ανθρώπους έστεινε Πανυγιειονομικό μέτωπο, ενάντια στην φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης στις 21/2/2012 τρεις μέρες μετά !!!

Δείτε και το δελτίο τύπου:

Προς  ΜΜΕ                                                                                   Αθήνα, 21.2.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πανυγιειονομικό μέτωπο ενάντια στην φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ευρεία σύσκεψη των προέδρων Ιατρικών , Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, της χώρας ,στα γραφεία του ΙΣΑ

Το αρραγές κοινό , Πανυγειονομικό μέτωπο, για την προστασία της Δημόσιας υγείας διακήρυξαν εκπρόσωποι των Ιατρικών ,Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών φορέων, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ι.Σ.Α. στα γραφεία του.

Ειδικότερα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης ψήφισης του  Σχεδίου Νόμου που κατατέθηκε χθες το βράδυ από το υπουργείο Υγείας ,με την συμμετοχή του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κου Μ.Βλασταράκου, του Προέδρου του Ι.Σ.Α. κου Γιωργ.Πατούλη, του Προέδρου της Ε.Ι.Ν.Α.Π. κου Στ.Τσούκαλου ,του Προέδρου της Ελληνικης Οδοντιατρικής Ομοσπονδιας κου Αθαν. Κατσίκη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κου Θ.Αμπατζόγλου, και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κου Κώστα Λουράντου .

Στα πλαίσια της συνάντησης ,διαπιστώθηκε η απόλυτη ταύτιση των απόψεων ,των φορέων οι οποίοι αποφάσισαν ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν  όσες αποφάσεις  θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία και μετακυλύουν το κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης στην τσέπη των ασφαλισμένων.

Όπως τόνισαν το Υγειονομικό Μέτωπο για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, τάσσεται υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, θ αντισταθεί όμως ενάντια σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει ή θέτει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Γενόσημα φάρμακα, δοκιμασμένα στην κλινική πράξη,  μέσα από μελέτες βιοδιαθεσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας, είναι αποδεκτά, απορρίπτεται όμως ως δυνάμενη να θέσει σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία ,η με άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενη κλινική μελέτη και εφαρμογή ,αθρόα εισαγωγή γενοσήμων φαρμάκων ,αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, με μόνο στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Επιπρόσθετα ο με εντελώς αυθαίρετο τρόπο καθορισμός πλαφόν για τις φαρμακευτικές δαπάνες, με αποκλειστικά οικονομικά και όχι επιστημονικά κριτήρια, υποβαθμίζει δραματικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Οι Κλάδοι ενωμένοι διακήρυξαν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο  των Νοσοκομείων, που υποβαθμίζει  και τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στη χώρα μας.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι είναι καταδικαστέα η  τακτική της Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α., η οποία με αφορμή μεμονωμένες περιπτώσεις επιόρκων που συναντώνται, σε όλες τους χώρους, κατασυκοφαντεί το σύνολο του Υγειονομικού κόσμου.

Αρχές Μαρτίου ,ξεκινούν συνελεύσεις των Φορέων, προκειμένου να προσδιοριστεί το κοινό πλαίσιο δράσης ,ενάντια στην  επικίνδυνη φαρμακευτική πολιτική  που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση με στόχο την ακύρωση  του Νομοσχεδίου που προωθείται , στην πράξη.

Σύσσωμος ο Υγειονομικός Κόσμος, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, θα απαντήσει έμπρακτα στα ανθυγιεινά μέτρα της Κυβέρνησης και του Υ.Υ.Κ.Α. και δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η Λαϊκή Υγεία.

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                   ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

  1. Ρε παιδια, το θεμα ειναι απλο. Τα γενοσημα δεν ειναι ασχημα φαρμακα, κι ολοι μας το ξερουμε. Επισης πολλοι απο εμας γραφουνε γενοσημα φαρμακα. Το να βγαινουν καποιοι συνδικαλιστες-πολιτικοι, οπως ο Πατουλης (που δεν εχω κατι προσωπικα εναντιων του) και να τα βαζει με τα γενοσημα για ιδαφορους λογους σπρωχνει την μπαλα προσ την αλλη μερια του γηπεδου και τελοσ παντων δημιουργει αντιπαθειες κι αντιπαραθεσεις. Αρκει να επιμεινει ο ιατρικος κοσμος στο ‘οχι στην δραστικη ουσια’, να επιδειξει τα αντιστοιχα πειραματα τι αποτελεσμα ειχαν αλλου, να μην τα βαζει με τα γενοσημα, και να γραφουμε κι εμεις (να συνεχιζουμε δηλαδη) καποια γενοσημα παραπανω (τα δοκιμασμενα και εγγυειμενα).
    Αν μας αναγκασουν να γραφουμε δραστικη ουσια, τοτε να βαζουμε κι εμεις σφραγιδα οπως σε αλλες χωρες οτι ‘ο ιατρος δεν ευθυνεται για τυχον παρενεργειες ή μειωμενη δραση του σκευασματος που θα δωθει’ ή κατι τετοιο.

Υποβολή σχολίου