Αχαϊα: "Ξαφνικός θάνατος" για τους οδηγούς νοσοκομείων – Σε διαθεσιμότητα από Δευτέρα δεκάδες υπάλληλοι νοσοκομείων

PATRASTIMES.GR. Από Νοσοκομείο Θώρακος, Νοσοκομείο Καλαβρύτων και Νοσοκομείο ΚΥ Κρεστένων
Στη μαύρη λίστα της διαθεσιμότητας μπαίνουν από τη Δευτέρα δεκάδες υπάλληλοι των νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, με τον κλάδο των οδηγών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα να οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο», καθώς καταργείται η ειδικότητα τους.

Συνολικά από την περιφέρεια της 6ης ΥΠε 204 άτομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα που θα «συνεισφέρουν» σε προσωπικό από την Δυτική Ελλάδα είναι το Νοσοκομείο Θώρακος, το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και το Νοσοκομείο ΚΥ Κρεστένων.

Για τους οδηγούς, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» προβλέπεται η άμεση ένταξη τους στην κινητικότητα, καθώς η κεντρική απόφαση του υπουργείου Υγείας είναι να ενισχυθεί ο ρόλος του ΕΚΑΒ και να μεταφερθούν εκεί όσοι οδηγοί από τη διαθεσιμότητα κριθεί ότι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει πιο αποδοτικά η νευραλγική αυτή υπηρεσία της υγείας.


Στη δεύτερη φάση της κινητικότητας δεν περιλαμβάνονται γιατροί, ειδικευμένοι ή ειδικευόμενοι, αλλά, συμφώνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν από τις Διευθύνσεις Υπηρεσιών Υγείας, φαίνεται πως μπορούν να περιληφθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και στη συνέχεια κινητικότητας διαφόρων ειδικοτήτων από όλες τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου