Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων ακόμα και στα γενόσημα!

4277E0874B52C3D05423EADD7B14EB21Το σύνολο και όχι το ήμισυ της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή στην λιανική τιμή των φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία όλης της χώρας θα καταβάλλουν τελικά οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ακόμη και όταν επιλέγουν να προμηθευθούν γενόσημο (αντίγραφο) φαρμακευτικό σκεύασμα!
Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) Ανδρέας Γαλανόπουλος,  »τελείωσε το παραμυθάκι με τη δήθεν μικρότερη συμμετοχή εφόσον ο ασθενής επιλέξει γενόσημα. Στο ΦΕΚ 2219/Β με χθεσινη ημερομηνία, ορίζεται ο νέος τρόπος αποζημίωσης. Για τα πρωτότυπα χωρίς γενόσημο δεν αλλαζει τιποτα.
Για οσα φάρμακα όμως έχουν αντιγραφα και η λιανική είναι μεγαλύτερη απο την ασφαλιστική τιμή, ο ασθενής επωμίζεται το ΣΥΝΟΛΟ της διαφορας! Προσέξτε, ο νόμος δεν ξεχωρίζει πρωτότυπο ή αντίγραφο!! Πχ το Atsost 40 (28) εχει ΛΤ 29,09, ΚΑΙ ΑΤ 20,53. Μέχρι τώρα ο ασφαλισμένος πλήρωνε συμμετοχή συν το ημισυ της διαφοράς, δηλαδή 4,28. Τώρα, θα πληρώνει τη συμμετοχή συν το συνολο της διαφοράς, δηλαδή, 8,56 ευρώ επιπλέον!!! Και το έγκλημα του συγκεκριμένου είναι ότι χρειάζεται απλά ατορβαστατίνη 40 mg»
ygeia360.gr

 

ΙΑΤΡΟΙ

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου