Αρθροσκοπήσεις πλέον και στα ιδιωτικά αλλά και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων

2734da7b5af9f5aee008f81fc84af5ab.w600.h340.z11

Την δυνατότητα εφαρμογής διαγνωστικής αρθροσκόπησης και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων αλλά και σε ιδιωτικά ιατρεία, παρέχει απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη. Η σχετική απόφαση υπεγράφη μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας καθώς μέχρι τώρα η εξέταση γίνεται αποκλειστικά στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με το ΚΕΣΥ, «δεν πρόκειται για νέα ιατρική µέθοδο, αλλά για την ίδια ήδη υπάρχουσα διαγνωστική µέθοδο της διαγνωστικής αρθροσκόπησης, µε την µόνη διαφορά της εξέλιξης των αναλωσίµων και εργαλείων που καθιστούν την πράξη απολύτως ιδίας επιστηµονικής διαδικασίας, ιδίων επιστηµονικών ενδείξεων, ιδίας επιστηµονικής ακρίβειας και αξιοπιστίας µε την µέχρι σήµερα διαγνωστική αρθροσκόπηση στο χειρουργείο, µε την µόνη διαφορά ότι γίνεται στο εξωτερικό ιατρείο Νοσοκοµείου ή σε νόµιµο ιατρείο και είναι ασφαλής».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «ως προς την κοστολόγηση, εφόσον παραµένει διαγνωστική αρθροσκόπηση, ισχύει ότι στα ΚΕΝ των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων».

http://www.healthview.gr/

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου