Από κόσκινο και οι διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Νέο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου

“Πότε, που και πως” το τρίπτυχο αυτό θα διακατέχει πλέον και τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε διαγνωστικά κέντρα και μονάδες καθώς υιοθετείται νέο ηλεκτρονικό σύστημα.  
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας το σύστημα του ΕΟΠΥΥ εκσυγχρονίζεται και  πλέον συνδέεται το “e-ΔΑΠΥ” με το “e-prescription”  (τα δύο συστήματα συνταγογράφησης και παραπεμπτικών) έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιες διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται από ποιους ασθενείς και σε ποιο κέντρο ακριβώς. 
Μέχρι σήμερα το σύστημα επέτρεπε οι ελεγκτές να βλέπουν μόνο το παραπεμπτικό και στη συνέχεια το τιμολόγιο χωρίς να γνωρίζουν εάν μία πράξη έχει εκτελεστεί. 
 Το νέο σύστημα θα διευκολύνει και τις πληρωμές των γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων καθώς η καταγραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν τα έγγραφα και να περιμένουν την εκκαθάρισή τους. 
 Αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει και νομοσχέδιο το οποίο θα καθορίζει τις ποινές για τους παραβάτες που υπερσυνταγογραφούν διαγνωστικές εξετάσεις ή χορηγούν πλασματικές. 
Στο επόμενο στάδιο το υπουργείο Υγείας θα υιοθετήσει αντίστοιχο σύστημα και για τις νοσηλείες ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ ποιος νοσηλεύτηκε που και για ποιο λόγο. 
 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου