Απόσυρση του clawback ζητεί εκ νέου ο ΠΙΣ

Απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο τόσο του clawback για τους παρόχους Υγείας, και ιδιαίτερα για τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, όσο και του ποινολογίου για τους γιατρούς, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

Ζητήθηκε επίσης από τον υπουργό η απόσυρση της διάταξης για την αναδρομική ισχύ του 20ημέρου των καταστάσεων υποβολής δικαιολογητικών (μετά τη λήξη εκάστου μήνα) για την πληρωμή των παρόχων Υγείας για υπηρεσίες που προσφέρουν.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε τη βελτίωση των επαχθών όρων του clawback, ιδιαίτερα για τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, καθώς και ότι θα αποσύρει την διάταξη για την αναδρομική ισχύ του 20ημέρου.

Ο Σύλλογος ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο –όπως αναφέρει- «χωρίς ευρύτερους σχεδιασμούς, με οριζόντιες περικοπές, κυνηγώντας τους αριθμούς που επιβάλλει η τρόικα και το μνημόνιο, “αποκεφαλίζει” ανθρώπους στον Δημόσιο Τομέα, περικόπτει με απαράδεκτο τρόπο τις αμοιβές από την εργασία των παρόχων Υγείας και επιβάλλει ποινολόγια στους ιατρούς, με αστυνομικό τρόπο, σε αντίθεση με κάθε έννοια χρηστής διοίκησης».

Ο ΠΙΣ ξεκαθαρίζει επίσης ότι είναι αντίθετος στο κλείσιμο μικρών ή μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας, διαψεύδοντας σχετικές φήμες.

«Τη στιγμή κατά την οποία χάνονται συνάνθρωποί μας από έλλειψη νοσοκομειακών κλινών (170 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές), είναι αδιανόητο να συζητούμε ότι μπορεί να χαθεί έστω και μία νοσοκομειακή κλίνη, δεδομένων των αναγκών οι οποίες υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.

www.naftemporiki.gr

 

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου