Απο τον ΕΟΠΥΥ το κύριο βάρος του επόμενου κύματος κινητικότητας !

47627-532-1(1)-960Πρόταση για ένταξη 1.600 υπαλλήλων από νοσοκομεία της περιφέρειας και 10.000 από τον ΕΟΠΥΥ, κάνει την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

 

Του Δημήτρη Καραγιώργου – ιατρονετ

Σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ και σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Ο υπουργός Υγείας προτείνει στην Κυβερνητική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης την Παρασκευή να συνδράμει στο δεύτερο κύμα κινητικότητας των 12.500 ατόμων.

Σε πρώτη φάση, θα ενταχθούν σε καθεστώς μετακίνησης περίπου 1.600 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Σε δεύτερη φάση, θα ενταχθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ (6.000 γιατροί, 4.000 διοικητικό και λοιπό προσωπικό), οι οποίοι θα μετακινηθούν προς το ΕΣΥ.

adgeorg-660Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε την Παρασκευή μελέτη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), από την οποία προκύπτει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στα βασικά νοσοκομεία, με την ένταξη οκτώ μικρότερων σε καθεστώς αλλαγής χρήσης και του προσωπικού τους σε κινητικότητα.

Πίεση

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, τα νοσοκομεία ‘κορμού’, αλλά και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, δεν δέχτηκαν μεγαλύτερη από τη συνήθη πίεση, κατά την διάρκεια της εφημερίας τους.

Οι προσελεύσεις ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια της εφημερίας, ήταν ανάλογη με την ίδια χρονική περίοδο του 2012 (20/08-30/09).

Τα νοσοκομεία εφημερίας δεν ανέπτυξαν επικουρικές κλίνες (ράντζα) περισσότερες από αυτά που παροδικά αναπτύσσονται.

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, αυτά ήταν λιγότερα έως και μηδενικά. Αυτό σημαίνει ότι με την σωστή διαχείριση το Σύστημα μπόρεσε να απορροφήσει την ζήτηση.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου