Αποσπάσματα ομιλίας Πρωθυπουργού στην 79η ΔΕΘ- Τι είπε για την Υγεία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω, στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε… Η Ελλάδα κοιτάει πλέον μπροστά! Στο αύριο, στη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα-βήμα… Φέτος, είναι η χρονιά που περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο. Στη σταθερή άνοδο από δω και στο εξής. Με Ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας.
———————————————————————

Αλλά για σκεφτείτε πράγματι τι κράτος είχαμε…

Σας δίνω μερικά μόνο παραδείγματα: Η δαπάνη της δημόσιας υγείας ήταν ανεξέλεγκτη! Και δεν πήγαινε σε «καλύτερη περίθαλψη». Πήγαινε σε περισσότερη σπατάλη από τα κυκλώματα των επιτήδειων. Που θησαύριζαν σε βάρος των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων. Τέτοιο κράτος θέλαμε; Σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν συνεχή παρακολούθηση του κόστους τους με σύγχρονες μεθόδους. Και η σπατάλη έχει δραστικότατα περικοπεί.

Μέχρι πριν λίγο, τα φάρμακα κόστιζαν δυσανάλογα. Με αποτέλεσμα και η φαρμακευτική δαπάνη να έχει εκτοξευθεί. Σήμερα η δαπάνη αυτή έχει υποχωρήσει κάτω από το μισό, η Ελλάδα αγοράζει τα φάρμακα στις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη, ενώ αυξήθηκε η πρόσβαση του κοινού σε νέα σκευάσματα.

Κι ακόμα, σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, κάλυψη των ανασφάλιστων! Όπως υπάρχει και πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μέχρι πρόσφατα χρειάζονταν δύο ή τρία χρόνια για να βγουν οι συντάξεις. Τώρα, με τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ο συνταξιούχος παίρνει το 80% της σύνταξής του μέσα σε δύο μήνες στον ιδιωτικό τομέα και το 50% στο Δημόσιο: Ενώ ειδικά για το δημόσιο, σε εννιά μήνες βγαίνει η πλήρης σύνταξη και παίρνει αναδρομικά τα οφειλόμενα των προηγούμενων μηνών. Με την ηλεκτρονική καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των Ελλήνων εργαζομένων- είναι το σύστημα ΑΤΛΑΣ του υπουργείου Εργασίας- πολύ σύντομα η απονομή της σύνταξης θα αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα και θα γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέχρι πρόσφατα δεκάδες χιλιάδες «συντάξεις μαϊμούδες» και επιδόματα σε «ψεύτο-ανάπηρους», επιβάρυναν τα ασφαλιστικά ταμεία και το φορολογούμενο. Αυτό ως κράτος μας εξέθετε, ως λαό μας εξέθετε. Και δεν το θέλαμε. Τώρα όλα αυτά βρέθηκαν και κόπηκαν. Από τις «μαϊμούδες»- και μιλάω για τις «μαϊμούδες του Δημοσίου» μόνο- 42 εκατομμύρια έχουν ήδη επιστρέψει στα ταμεία.

———————————————————–

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε! Για να μην βγούμε ποτέ από την κρίση.

Δεν ήθελαν να σταματήσει, για παράδειγμα, η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία. Που είχε φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα. Να κοστίζουν τα υλικά των νοσοκομείων πέντε και δέκα και δεκαπέντε φορές παραπάνω απ’ ότι εκείνοι που προμηθεύονταν τα ίδια υλικά, σε αντίστοιχα νοσοκομεία στην Ιταλία, στην Βρετανία και στην Κύπρο!

Φώναζαν δήθεν για «φτηνά φάρμακα», αλλά δεν ψήφισαν οι κύριοι αυτοί, ούτε τη μείωση του κέρδους στη διακίνηση των φαρμάκων, ούτε τα γενόσημα, ούτε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

One comment

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

  Δεν τα είπε κι’ άσχημα (γιά την Υγεία τουλάχιστον) ο Σαμαράς, μόνο που κάποιος πρέπει να του πεί και αυτού ότι το παραμύθι και η υποκρισία πρέπει να έχουν ένα όριο.

  Αφού μας είπε αυτά, τότε ας μας πεί και κάποια άλλα πράγματα, π.χ.

  -ποιοί ήταν οι κλέφτες, ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  -ΠΟΥ πήγαν τα ΚΛΕΜΕΝΑ;

  -θα ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ τα ΚΛΕΜΕΝΑ;

  -θα πάνε οι ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ;

  -ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ και της ΣΑΠΙΛΑΣ;

  -μήπως οι ΕΝΟΧΟΙ γιά τα παραπάνω εξακολουθούν και βρίσκονται όχι μόνο ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, αλλά και ΜΕΣΑ στην ίδια την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αντί γιά το φυσικό τους περιβάλον που είναι οι ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

  Επιτέλους, κάποιος πρέπει να του πει ότι τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ κατά της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και κατά της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

  Ας ξεκινήσουμε από αυτά τα απλά, όσο και αυτονόητα και μετά -αν θέλει και μπορεί- πάμε και στα πιό σύνθετα.

  Βασίλης Αρμόνης
  Παθολόγος-Ογκολόγος

Υποβολή σχολίου