Απολύθηκαν οι γιατροί του ΙΚΑ στην Κρήτη. ‘Αλλοι έξι στο ΙΚΑ Καλλιθέας διώκονται ποινικά

Απολύθηκαν από το ΙΚΑ Ηρακλείου οι  γιατροί οι οποίοι είχαν κάνει την χορήγηση αναρρωτικών αδειών… επάγγελμα, δίνοντας  πάνω απο 7.000 ημέρες- ιατρικές γνωματεύσεις μαϊμού-  σε ασφαλισμένους.

Σε ανακοινώση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως μετά από πόρισμα που εξέδωσε η υπηρεσία του ΙΚΑ Ηρακλείου αναφορικά με ομάδα ιατρών που χορήγησε συνολικά 7.000 ημέρες αναρρωτικης άδειας σε συγκεκριμένους ασφαλισμένους, κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ μετέβη στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου και διέταξε έρευνα. Στο μεταξύ με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, από τους ιατρούς που αναφέρονται στο πόρισμα αφαιρέθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης και απαλλάχθηκαν απο τα καθήκοντα τους.  

Εντωμεταξύ, συνελλήφθησαν στην Αθήνα τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, μετά την απάτη που αποκάλυψαν οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας . Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες η ζημία που προκλήθηκε αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ . Τα χρήματα, που ήταν σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα στην αποθήκη μιας από τις συλληφθείσες, μέσα σε πάνες μωρού.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος, μέχρι τώρα αριθμός συμμετοχών, ασφαλισμένων του Ιδρύματος.  Το κύκλωμα δρούσε πάνω από εννέα ολόκληρα χρόνια, και  «φέσωνε» το ίδρυμα με επιδόματα -μαϊμού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη, απιστία, κατάχρηση και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πηγή: Υγείαnews

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου