Αποζημιώσεις χωρίς όριο για τους νεφροπαθείς από τον ΕΟΠΥΥ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Την άρση των χιλιομετρικών περιορισμών σε ό,τι αφορά την κάλυψη του κόστους μετακίνησης για αιμοκάθαρση αποφάσισε λόγω θέρους ο ΕΟΠΥΥ. 


Με εγκύκλιό της η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποιεί ότι καλύπτει τα έξοδα των νεφροπαθών για δύο εκ των τριών θερινών μηνών επιλογής του ασθενούς, ανεξάρτητα από την απόσταση που έχει το κέντρο αιμοκάθαρσης από τον τόπο διαμονής.

Με βάση τον κανονισμό παροχών, οι ασφαλισμένοι που διαμένουν εκτός αστικών κέντρων και κινούνται σε μονάδες αιμοκάθαρσης (τις πλησιέστερες κάθε φορά), που απέχουν μέχρι και οκτώ χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας τους, αποζημιώνονται με το εφάπαξ ποσό που ισχύει για το αστικό κέντρο εκάστοτε νομού.

Για κάθε άλλη απόσταση μεγαλύτερη των οκτώ χιλιομέτρων και μέχρι 50 χιλιόμετρα, αποδίδεται το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως. 

Για δύο, οποιουσδήποτε, από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους αιμοκαθαρόμενους της Αττικής για τις μετακινήσεις τους με 230 ευρώ τον μήνα, της Θεσσαλονίκης με 220 ευρώ τον μήνα, των νομών Ηρακελίου και Πάτρας με 140 ευρώ τον μήνα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με 115 ευρώ τον μήνα.

Σχόλια στο facebook

Σχόλια

Υποβολή σχολίου